2014 m. lapkričio 24 d., pirmadienis

Misija Įmanoma

Praėjusią savaitę vykome į trijų dienų konsulinę Misiją Almerijoje. Iš oficialiai Ispanijoje registruotų 25 tūkstančių lietuvių maždaug 7000 gyvena Andalūzijos regione, ypač gausiai Almerijoje.  Neregistruotų lietuvių, įtariu, yra bent antra tiek... Pamačius Almerijos apylinkes lengva suprasti priežastį - kalnų slėniuose, kiek akys užmato ir protas jau nebepajėgia priimti kaip realybės, išsidriekę šiltnamiai. Vaizdas nerealus. Nekyla abejonių, kad sunkaus darbo šiuose šiltnamiuose daug...
 
Nuo Almerijos iki Valensijos apie 450 km., kuriuos įveikti su mažais vaikais, seneliais ar ligoniais gan sudėtinga, todėl keletą kartų per metus į Almeriją vyksta  konsulai iš Valensijos. Konsuliniai darbai ten tie patys: žmonėms reikia apskaityti vaikų gimimus, santuokas, reikia naujų pasų, pažymų ir daugybės kitų popierių.
 
Į Misiją vykome kartu su vyru - papildomos rankos ir galva ten labai reikalingi. Vaikai namuose liko vieni, paradui vadovavo Elena - gi jau 18 ne už kalnų. Žinoma, su mūsų draugų Valensijoje žinia ir priežiūra "per atstumą".
 
Draugų pagalbos taip ir neprireikė - vaikai, šaunuoliai, susitvarkė puikiai. Nebuvo nei vieno pyp apie vargšų vaikučių palikimą namuose, o Rojus apskritai laukė-nesulaukė mūsų išvykimo, nes iškilmingiems pietums be tėvų buvo išsiderėjęs užpilamos makaronų sriubos :). Grįžę namus radome sutvarkytus, pamokas paruoštas, vaikus paaugusius.
 
Na, visos šeimos dėka Misija įvykdyta :).

Vieną vakarą atradome laiko ir pasivaikščiojimui po miestą. Nuo darbų sukosi galva, tai telefonu darytos išplaukę nuotraukos gal ir nekokios, bet nuotaiką atitinka. Kiek pamatėm- dalinuosi.
 
Miesto senamiestis. Rotušė.


Naujamiestis.

Prieplauka. Išsaugoti geležinkelio bėgiai, kuriais prieš šimtą metų į atveždavo ir į laivus pildavo geležies rūdą.


Pagavau :). Vyrai, nemėgstantys fotografuotis, yra patys pačiausi :).

 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą